Dziļuma karšu zīmēšana ar NAVIONICS

 

Ikvienam mūsdienīgam makšķerniekam noteikti ir eholote, un iepazīstot tās funkcijas un iespējas, agri vai vēlu viņš nonāk līdz vēlmei uzzīmēt savas iecienītākās ūdenstilpnes dziļumu karti, kas ilgu laiku bijusi aktuāla problēma. Iespējas ir dažādas! Šeit pastāstīsim kā to darīt ar Navionics!

 

Navionics ir viens no GPS navigācijas ierīču ražošanas pionieriem, 1984 gadā prezentējot pirmo reālo, lietotājiem pieejamo ierīci Geonav. Kopš tā laika Navionics ir izaudzis no diviem entuziastiem līdz 500 pieredzējušu un erudītu speciālistu komandai, kas galvenokārt ir izvietota ASV, Itālijā un Indijā, kā arī citās valstīs visā pasaulē. Uzņēmums nodarbojas ar drošāku, precīzāku un ērāk lietojamu navigācijas sistēmu izstrādi.   

 

Navionics rīcībā ir pasaulē lielākā ezeru, upju kā arī jūru un okeānu karšu datubāze. Daudzas no šīm kartēm ir izstrādājuši Navionics speciālisti veicot gan uzmērījumus, gan skanēšanu kā arī izmantojot satelita uzņēmumus. Viens no jaunākajiem Navionics lepnumiem ir SonarChart un SonarChart Live produkti, kas savietojumā ar visa veida eholotēm, kā arī viedtālruņiem un planšetēm ļauj to īpašniekiem zīmēt pašiem savas dziļumu kartes. 

 

SonarChart ir HD dziļuma karte ko raksturo īpašas dziļuma kontūru līnijas, kas lieliski palīdz noteikt gultnes reljefa izmaiņas un iespējamās zivju uzturēšanās lokācijas. Karte tiek atjaunota katru dienu, jo Navionics integrē individuālo lietotāju iesūtītos sonāru reģistrus jau eksistējošā kartē, tādejādi nodrošinot, ka SonarChart kļust arvien precīzāka un precīzāka pat neskatoties uz nemitīgajām upju, ezeru un jūru gultņu izmaiņām. Tikai Navionics akceptē un apkopo datus no visu zināmāko eholotu un mobilā aprīkojuma zīmolu ierīcēm.

 

Tātad, dziļumu kartes var uzzīmēt ar Raymarine, Humminbird, Lowrance ierīcēm, neatkarīgi no tā kādas kartēšanas funkcijas ievertas pašā eholotē!

 

SonarChart™ LIve - vēl kāda ļoti priecējoša iespēja - dziļuma karšu zīmēšana īstā laikā, proti, karte tiek zīmēta uzreiz uz ekrāna! SonarChart Live ir arī visefektīvākais veids kā uzlabot SonarChart karti jo sonāra reģistri no mobilās ierīces uzreiz tiek automātiski nosūtīti uz Navionics. Datu apstrāde var aizņemt aptuveni nedēļu, un tai makšķernieks var sekot līdzi savā profilā. 

 

SonarChart Live ir lielisks bonuss arī jauno Raymarine Dragonfly 4 Pro, 5 Pro, 7 Pro un WiFish īpašniekiem. Planšetē vai viedtālrunī jāielādē Boating aplikācija, tad ierīce jāsavieno ar eholoti un sākumā izmēģinājuma versijā atliek vērot kā ekrānā top dziļumu karte! Ja karšu zīmēšana iepatikusies to var efektīvi izmantot, iegādājoties Navionics+ abonementu. 

 

 

TESTS

 

Tieši dienu pirms pirmā sala devāmies tepat pierīgas ezerā izmēģināt kā karšu zīmēšana notiek dabā.

Mūsu rīcībā Raymarine Dragonfly 4 PRO un iPad planšete. 

 

 

Navionics Boating aplikācija ne tikai zīmē karti, bet ļauj arī paralēli dublēt eholotes sonāra skatus uz planšetes ekrāna. 

 

 

Dažas bildes ar rezultātiem:

 

 

 

 

 

 
Uzzīmētā karte saglabājas lietošanai nākmreiz, kā arī dati tiek automātiski aizsūtīti uz Navionics apstrādei un iekļaušanai kopējā kartē.
Lielākais pluss ir tas, ka iebaucot jebkurā ūdenstilpnē dziļumu karti un attiecīgi izpratni par situāciju ezerā var iegūt uzreiz, - braukā, makšķerē un skaties. Nav nepieciešams ielādēt datus datorā, gaidīt apstrādi un tikai pēc nedēļas redzēt savu pūliņu rezultātu.
 
Kā jau visas labas lietas, arī šī nav gluži par brīvu - pati Boating aplikācija protams ir bez maksas, bet Navionics+ gada abonements maksā 64,99eur, kas tomēr ir daudz draudzīgāks cipars nekā kartes iegāde.Par pirkumu gan nav jāizlemj uzreiz - Navionics piedāvā iespēju izmēģināt nedēļu bez maksas. 
 
 
kosmodroms